Home >> Recepten >> Reerug met gevulde appels

Reerug met gevulde appels

Ingrediënten voor 4 personen: 

Voor 8 personen

  • reerug (2,5 à 3 kg)
  • peper en zout
  • 100 g gerookt spek (in reepjes)
  • 6 halve tomaten
  • groenten (naar keuze: prei,wortelen, selder...)
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel jenerverbessen
  • 1,5 dl karnemelk
  • 1,25 dl room
  • het sap van een citroen
  • 1 glas rode wijn
Bereiding: 

Haal het vlies van een reerug (2,5 à 3 kg), kruid met peper en zout

en bak de reerug in een hete oven van 170°C gedurende 30 minuten.

Leg 100 g gerookt spek (in reepjes) op het vlees en plaats het nogmaals

15 minuten in de oven, samen met 6 halve tomaten, groenten

(naar keuze: prei,wortelen, selder...), 4 kruidnagels, 3 laurierblaadjes,

1 eetlepel jenerverbessen en 1,5 dl karnemelk.Voeg 1,25 dl room,

het sap van een citroen en 1 glas rode wijn toe. Laat het vlees hierin

nog 10 à 15 minuten op een klein vuurtje trekken.

Leg de reerug op een schaal en geef er de gezeefde saus apart bij.

Vul 4 halve appels met 250 gram bosbessen voor de garnering en leg

ze samen met amandelkroketjes en waterkers bij het vlees.