Home >> Recepten >> Puree met Alpenspek

Puree met Alpenspek

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg aardappelen
  • 150 g bonkajuinen
  • 150 g Alpenspek
  • Nootmuskaat
  • Kippenfond
  • 50 g boter
  • peper & zout
Bereiding: 
  • Aardappelen 25 min. koken in kippenfond. Alles afgieten en fondvocht bijhouden.
  • Ajuin in blokjes versnijden.
  • Alpenspek in reepjes snijden van 3 mm dik en 2 cm lang.
  • Ajuinen aanbakken in de boter tot ze glazig zijn.
  • Spek aanbakken in een andere pan en spekvet bijhouden.
  • Als spek klaar is de ajuin toevoegen.
  • Aardappelen stampen, spek en ajuin toevoegen en eronder roeren.
  • Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  • Indien te droog, spekvet toevoegen.