Home >> Recepten >> Pastasalade met huisgemaakte pesto

Pastasalade met huisgemaakte pesto

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 200 g spirelli
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje look
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 x 1 dl olijfolie
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 bosje lente-uitjes
Bereiding: 
  • Maak eerst de pesto: pluk de basilicum en maal ze samen met de gepelde look, de kaas en de pijnboompitten fijn in de keukenrobot.
  • Meng er druppelsgewijs de olijfolie onder.
  • Kook de pasta beetgaar, spoel ze met lauw water en meng ze met de pesto en de rest van de olijfolie.
  • Pel de komkommer en de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de lente-ui en de peterselie fijn. Meng alles onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.