Home >> Recepten >> Parelhoen zoals in Treviso

Parelhoen zoals in Treviso

Ingrediënten voor 4 personen: 
 1,5 kg parelhoen
 6 eetlepels olijfolie
 1 ui, jngesneden
 1 wortel, jngesneden
 400 g kippenlevertjes (schoongemaakt en  jngehakt)
 100 g spek, in blokjes gesneden
 4 eetlepels kippenbouillon
 4 eetlepels witte wijn
 1 eetlepel witte wijnazijn
 peterselie, grof gehakt
 zout en versgemalen peper
Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 200°C. Schroei alle veren van de parelhoen en wrijf in met een eetlepel van de olie en het zout. Leg de parelhoen in een braadslee en bak in de oven gedurende ongeveer 1 uur. Verhit ondertussen in een pan de rest van de olijfolie en fruit de ui op een laag vuur. Voeg de wortel, jngesneden kippenlevertjes en het spek toe. Bak 10 min. zachtjes en voeg dan de
bouillon, de wijn en de wijnazijn toe. Bak nog eens 8 min. Haal van het vuur en voeg de
peterselie toe en kruid naar smaak met peper en zout. Wanneer de parelhoen gaar is, haal hem uit de oven en serveer met de saus.
 
TIP: In dit gerecht kan de parelhoen ook vervangen
worden door kip.