Home >> Recepten >> Papillot van lamsbout

Papillot van lamsbout

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 8 lamsboutsneden
  • 2 teentjes look
  • 16 jonge wortelen
  • 16 zilveruitjes
  • ½ witte selder
  • 16 kleine aardappelen
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 eetlepel oregano
  • verse munt
  • 1 dl olijfolie
  • bloem
  • 8 vellen stevige aluminiumfolie
Bereiding: 
  • Snijd de look in plakjes en stop ze in de lamsboutsneden. Wentel de sneden in gekruide bloem en kleur ze eventjes in hete olijfolie.
  • Leg de vellen aluminiumfolie open en verdeel er het vlees over.
  • Snijd alle groenten en verdeel deze over het vlees.
  • Kruid met peper, zout, oregano en citroensap en verdeel er ook de verse munt over.
  • Plooi de papillotten zorgvuldig dicht en gaar ze een uur in een oven van 170°C, of gaar ze een half uurtje op een matige barbecue.
  • Serveer met knapperig brood, tomatensalade en een krachtige rode wijn uit een zonnig land.