Home >> Recepten >> Paëlla Valencia

Paëlla Valencia

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 750 g kip in stukjes
  • 400 g risottorijst
  • 150 g doperwten
  • 150 g inktvisringen
  • 500 g mosselen (met schelp)
  • 8 gambas
  • 1 g saffraanpoeder
  • 9 dl kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tomaat in blokjes (ontveld en ontpit)
  • 2 geroosterde paprika’s in reepjes
Bereiding: 
Kook de kip 20 minuten in kippenbouillon. Dep de kip droog.
Los de saffraan op in 3 eetlepels kippenbouillon.
Verhit de olie in een paëllapan en bak de kip, garnalen en inktvis lichtbruin.
Haal ze uit de pan, maar spoel de pan niet uit.
Fruit de tomaat in het bakvet, voeg het paprikapoeder en de rijst toe. Roer alles om tot de rijst glanst. Schenk de opgeloste saffraan erbij en roer de rijst eens goed door. Giet de helft van de bouillon erbij. Verdeel de doperwten, kip en inktvisringen over de rijst. Laat de rijst op een tamelijk hoog vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
Leg de mosselen, garnalen en paprikarepen mooi gerangschikt op de rijst.
Doe een deksel op de pan en laat de rijst nog ongeveer 10-15 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Maal er zwarte peper over.