Home >> Recepten >> Minipasteitjes met Beemster

Minipasteitjes met Beemster

Ingrediënten voor 4 personen: 
 200-250 g groene asperges, geschild, in plakjes
 25 g boerenboter
 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
 2 eieren
 1¼ dl slagroom
 2 eetlepels bloem, gezeefd
 150 g geraspte oude Beemster
 zout en peper naar smaak toevoegen
Extra : muffi nvormen met totaal 24 kleine holletjes, ingevet.
Bereiding: 
Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar.
Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren.
Bekleed de muffi nholtes met de deegplakjes. Verdeel de asperges over de deegbakjes. Klop de eieren los met de slagroom en roer de bloem en 75 gram Beemster erdoor. Schep het eimengsel in de deegbakjes en strooi de rest van de kaas erover. Bak de pasteitjes in 30-40 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.