Home >> Recepten >> Meloensalade met Spaanse bergham

Meloensalade met Spaanse bergham

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1/2 Cavaillon
  • 1/2 Honingmeloen
  • 1/2 Galiameloen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el citroensap
  • 200 g Gran Reserva Ham
  • 150 g blauwe bessen
Bereiding: 
  • Verwijder de pitten met een lepel uit de meloenen.
  • Draai bolletjes uit het vruchtvlees met een meloenbolletjeslepel of schep er met theelepel grove krullen uit.
  • Doe de meloenbolletjes in een kom en overgiet met de honing en het citroensap.
  • Dek de kom af met plasticfolie en plaats deze 5 tot 10 minuten in de diepvriezer. De meloen wordt dan door en door koud.
  • Snijd ondertussen de ham in lange repen. Leg de hamrepen op een zomers bord.
  • Meng de drie kleuren meloenbolletjes en blauwe bessen. Verdeel deze op de ham.