Home >> Recepten >> Lentevink met champignons en artisjok

Lentevink met champignons en artisjok

Ingrediënten voor 4 personen: 
- 4 lentevinken
- 150 g gemengde champignons
- 2 artisjokken
- het sap van een citroen
- 200 g aardappelen
- 2 tomaten
- 1 eetlepel verse dragon
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding: 
Neem een pan met antiaanbaklaag en bak de lentevinken in olijfolie. Schil de artisjokken en kook ze gaar in water met citroensap, peper en zout. Snijd de artisjokken in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze kort in olijfolie. Voeg de artisjokken toe en kruid met peper en zout. Snijd de tomaten
in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak er een puree van en voeg de blokjes tomaat en dragon toe. Kruid met peper en zout. Kook de witte wijn, dragonazijn en de sjalotten in tot een derde van het volume. Zeef de jus en voeg de eierdooiers toe. Klop ze op tot een sabayon en voeg de tomatenpuree toe. Werk op met gesmolten boter, dragon en kervel. Kruid met peper en zout.