Home >> Recepten >> Lamsvlees van't spit

Lamsvlees van't spit

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 lamskoteletten in blokjes
  • 2 uien 
  • 4 tomaten 
  • 12 gevulde groene olijven
  • gedroogde munt 
  • olie
  • vier pennen

zoetzure marinade. 

  • 1⁄4 l olie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • enkele druppels tabasco
  • peper en zout
Bereiding: 
  • Snijd 4 lamskoteletten in blokjes zonder bot.
  • Schil 2 uien en snijd ze in stukken.
  • Was en droog 4 tomaten en snijd ze eveneens in stukken.
  • Snijd 12 gevulde groene olijven doormidden.
  • Roer gedroogde munt door de olie.
  • Verdeel de stukjes vlees, ui, tomaat en olijven over vier pennen en besmeer de spiesjes met muntolie.
  • Grill ze bij matige hitte 8 tot 10 minuten onder voortdurend keren.
  • Serveer met boerenbrood.
  • Je kan het vlees vooraf een dag bedekken met een zoetzure marinade.
  • Meng hiervoor: 1⁄4 l olie met 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.