Home >> Recepten >> Lamskroon

Lamskroon

Ingrediënten voor 4 personen: 
 4 lamskroontjes
 4 bintjes aardappelen
 750 g extra fijne boontjes
 2 grote ajuinen
 3 teentjes knoflook
 6 takjes rozemarijn
 lookboter
 20cl olijfolie
 5dl lamsfond of rundsfond
 boter
 Italiaanse kruiden
 zout en peper
Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ajuinen in halve ringen. Kook de aardappelen 20 minuten in de schil, samen met de kno ook en twee takjes rozemarijn.
Zorg dat de aardappelen nog ietwat stevig zijn.
Vul deze aardappelen dan op met lookboter. Bak de lamskroontjes af in wat olijfolie en een nootje boter, zet vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. Maak de saus in de pan waarin de lamskroontjes gebakken zijn. Deglaceer met de lamsfond en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Kook de boontjes 5 minuten in zout water. Wok vervolgens de boontjes en de ajuinringen.
Kruid goed af met Italiaanse kruiden en peper en zout.
SERVEERTIP:
Serveer met een halve gegrilde lookbol.