Home >> Recepten >> Lamsfilet met pesto en rozemarijn in bladerdeeg

Lamsfilet met pesto en rozemarijn in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1,5 kg lamsfilet
  • 1 vel verse (of diepvries) bladerdeeg
  • gebrande pijnboompitten
  • basilicum
  • geraspte oude Beemster
  • enkele kleine trostomaatjes
  • 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 20g boter
  • 5 cl olijfolie
  • 1 eigeel
  • zout & peper
  • fleur de sel
  • provence kruiden
Bereiding: 
Voor de pesto:
Maal de gebrande pijnboompitten met de basilicumblaadjes en de olijfolie fijn. Daarna de geraspte oude Beemster toevoegen.
Voor de lamsfilet in bladerdeeg:
Rol het bladerdeeg uit en wrijf het in met de pesto.
Leg vervolgens de lams let erop en wrijf deze ook in met de pesto. Leg er vervolgens de basilicum en schij es trostomaatjes op. Kruid vervolgens met de rozemarijn, de kno ook en met peper en zout. Vouw het bladerdeeg toe en leg de naad naar onderen.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met eigeel.
De lamsfilet moet ongeveer 10 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
 
SERVEERTIP:
Serveer met een torentje van gegrilde groenten.
Gril schij es van een gele en een groene courgette en een tomaat. Maak hier kleurige torentjes van en bestrooi met Provence kruiden en eur de sel.