Home >> Recepten >> Lamsbout met rozemarijn & honing

Lamsbout met rozemarijn & honing

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 lamsbout
  • 8 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 8 eetlepels vloeibare honing
Bereiding: 
  • Haal de lamsbout een uur op voorhand uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur komt.
  • Breng op smaak met peper.
  • Rits de blaadjes van 4 takjes rozemarijn af en hak ze fijn.
  • Verwarm de olie in een pannetje op een zacht vuur.
  • Voeg de helft van de gehakte rozemarijn toe en laat 15 minuten trekken, tot je een geurige olie krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Sprenkel de rozemarijnolie over de lamsbout en leg het vlees in een ovenschotel met de 4 resterende takjes rozemarijn.
  • Plaats de schotel in de oven en verminder de temperatuur tot 160 °C.
  • Meng ondertussen de honing met de rest van de gehakte rozemarijn en verwarm op een zeer zacht vuur.
  • Giet na 12 minuten de kruidenhoning over de lamsbout en schuif weer in de oven.
  • Laat de lamsbout naar smaak garen. Reken 22 minuten voor een saignant gebakken lamsbout en 28 minuten voor rosé gebakken vlees.
  • Begiet de lamsbout regelmatig met het braadvocht en verhoog indien nodig de temperatuur.
  • Plaats net voor het opdienen de lamsbout nog 2 minuten onder de hete ovengrill.