Lamsbout met rozemarijn & honing
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 lamsbout
- 8 takjes rozemarijn
- 5 eetlepels olijfolie
- peper
- 8 eetlepels vloeibare honing

Bereiding:
- Haal de lamsbout een uur op voorhand uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur komt.
- Breng op smaak met peper.
- Rits de blaadjes van 4 takjes rozemarijn af en hak ze fijn.
- Verwarm de olie in een pannetje op een zacht vuur.
- Voeg de helft van de gehakte rozemarijn toe en laat 15 minuten trekken, tot je een geurige olie krijgt.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Sprenkel de rozemarijnolie over de lamsbout en leg het vlees in een ovenschotel met de 4 resterende takjes rozemarijn.
- Plaats de schotel in de oven en verminder de temperatuur tot 160 °C.
- Meng ondertussen de honing met de rest van de gehakte rozemarijn en verwarm op een zeer zacht vuur.
- Giet na 12 minuten de kruidenhoning over de lamsbout en schuif weer in de oven.
- Laat de lamsbout naar smaak garen. Reken 22 minuten voor een saignant gebakken lamsbout en 28 minuten voor rosé gebakken vlees.
- Begiet de lamsbout regelmatig met het braadvocht en verhoog indien nodig de temperatuur.
- Plaats net voor het opdienen de lamsbout nog 2 minuten onder de hete ovengrill.