Home >> Recepten >> Kruidige zalmburgers met salsa verde

Kruidige zalmburgers met salsa verde

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 200 g zalmfilet
  • boter, bloem en olie
  • peper en zout
  • witte wijnazijn
  • 4 aardappelen
  • 1 gehakte ui
  • 1 gesnipperd chilipepertje
  • gesnipperde platte peterselie
  • citroensap
  • gesnipperde koriander
  • 50 g broodkruim
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • ½ bosje basilicum
  • 2 teentjes geperste look
  • peper en zout
  • 1 dl olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren
Bereiding: 

De zalmburgers:

  • Pocheer de zalm in water met peper, zout
  • en azijn. Kook de aardappelen gaar. Prak
  • ze fijn en vermeng met de zalm, de chilipeper,
  • het citroensap, de ui en de kruiden.
  • Maak er burgers van, haal ze door de bloem
  • en bak ze in een mengsel van boter en olie.

De salsa verde:

  • Week het broodkruim in de azijn en vermaal
  • het samen met de look, kruiden, kappertjes,
  • ansjovis en de eieren in de keukenmachine.
  • Doe er de olie bij en kruid bij.
  • Serveer de zalmburgers met de salsa verde.