Home >> Recepten >> Koude venkelsoep met Keurbacon

Koude venkelsoep met Keurbacon

Ingrediënten voor 4 personen: 
20 g boter
3 gesnipperde sjalotjes
1 teentje gesnipperde look
2 stronken venkel (in reepjes gesneden)
¾ l bouillon
6 blaadjes munt
4 eetlepels room
4 reepjes Keurbacon
Bereiding: 
Stoof de sjalot en de look in de boter tot ze mooi glazig zijn. Voeg de venkel toe en laat vijf minuten zachtjes stoven. Vul aan met de bouillon, breng aan de kook en laat de soep twintig minuten zachtjes sudderen.
Pureer de soep met gesnipperde munt, zout en peper. Klop de room op tot die half stijf is. Snijd de Keurbacon in reepjes en bak ze in een droge pan tot ze lekker knapperig zijn. Verdeel de Keurbacon over vier kopjes, voeg de koude soep toe en werk af met een lepeltje room, een takje venkelgroen en eventueel een plakje gedroogde Keurbacon.