Home >> Recepten >> Konijnfilets met rozemarijnsaus

Konijnfilets met rozemarijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
 4 konijnfilets
 1 bol knoflook
 1 sjalotje
 1 bosje rozemarijn
 250 ml room
 300 ml bouillon
 1 eetlepel maïzena
 olijfolie
 peper & zout
Bereiding: 
Kruid de konijn lets met peper en zout en bak ze langs beide zijden bruin. Snijd van de kno ook de bovenkant af en snijd dan kruislings ongeveer een cm de tenen in en vul deze inkepingen met rozemarijn. Giet er een scheutje olijfolie overheen en pof de kno ook ongeveer 1 uur in een ven van 125°C. Snij het sjalotje jn en fruit in wat olijfolie. Voeg nu de bouillon toe en een takje rozemarijn en laat reduceren tot ongeveer 2/3. Knijp de gepofte kno ook uit de bol en voeg toe aan de saus. Verdik de saus desgewenst met wat met koud water aangemaakte maïzena en voeg als laatste de room toe. Breng op smaak met zout en peper en vis eventueel de rozemarijn eruit. Leg het vlees op een bord en saus er over.
Serveer met pommes duchesse en gegrilde groenten. Voeg als laatste de cognac toe, kruiden met peper en zout.