Home >> Recepten >> Kalkoenrollade met oude portosaus en bospaddestoelen

Kalkoenrollade met oude portosaus en bospaddestoelen

Ingrediënten voor 4 personen: 
 4 kalkoen lets
 1 theelepel suiker
 1 sjalotje
 1 bakje
 bospaddenstoelen
 3 dl kalfsfond
 1,5 dl oude porto
 2 eetlepels balsamicoazijn
 1 eetlepel kristalsuiker
 25 g ijskoude boter
 peper & zout
Bereiding: 
De kalkoenrollade kruiden met peper en zout en afbakken in de pan. Plaats 35min. in een op 200°C
voorverwarmde oven. Bospaddenstoelen goed zuiver borstelen en niet al te  jn hakken, sjalotje jn snijden. Het sjalotje stoven in wat boter, paddenstoelen toevoegen en even laten bakken.
 
Voor de saus:
Blus de pan van het vlees met de bouillon en roer het aanbaksel los.
Voeg de porto en de balsamico-azijn toe en laat voor de helft inkoken.
Breng op smaak met suiker, peper en zout. Werk de saus af met enkele klontjes ijskoude boter.