Home >> Recepten >> Kalfslapje met tomaten en mozzarella

Kalfslapje met tomaten en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 kalfslapjes
  • 5 verse tomaten
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 200g buffalo mozzarella
  • 80g geraspte Parmezaanse kaas
  • kruiden naar keuze: oregano, tijm, rozemarijn en basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding: 
-- Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof de fijn gesnipperde look en sjalotten glazig.
-- Snij de tomaten in gelijke stukken en doe ze, samen met de tomatenblokjes uit blik en de kruiden naar eigen smaak in de stoofpot.
Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Laat de grillpan op een hoog vuur gedurende enkele minuten goed heet worden. Wrijf de kalfslapjes in met olie, kruid ze met peper en zout en grill ze kort in de grillpan, ongeveer een minuut per kant.
Leg de kalfslapjes op de bodem van een ovenschaal.
Mix de tomatensaus glad en giet ze door een grote zeef. Schenk de saus vervolgens over de lapjes in de schaal.
Snij de mozzarella in schijfjes, schik ze in de ovenschaal en rasp er de Parmezaanse kaas over.
Plaats de ovenschaal ± 5 min onder een hete grill. Laat de kazen smelten tot er een lichtbruin korstje op komt.
Serveer op elk bord een kalfslapje met wat tomatensaus en gesmolten kaas.