Home >> Recepten >> Kalfsgebraad met dragonsaus

Kalfsgebraad met dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 800 g kalfsgebraad
  • klontje bakboter
  • 2 sjalotten
  • peper en zout
  • groenten naar keuze

    Voor de saus:

  • 3 eetlepels dragon
  • 3 eieren
  • 120 g boter
  • 1 soeplepel room of zure room
Bereiding: 
  • Bak het gebraad aan beide kanten goudbruin (ongeveer 4 minuten aan elke kant), samen met de fijngesneden sjalotten.
  • Kruid het gebraad met peper en zout.
  • Stop het kalfsgebraad in de oven voor ongeveer ± 18 minuten.
  • Maak ondertussen de saus: klop 3 eierdooiers op en voeg de gesmolten boter en dragon toe.
  • Voeg daarna de room toe.
  • Serveer het kalfsgebraad met de de saus en groentjes naar keuze.