Home >> Recepten >> IJsparfait van chocolade met pimpernoten en koffie

IJsparfait van chocolade met pimpernoten en koffie

Ingrediënten voor 4 personen: 
(voor de parfait)
  • 50 ml water 
  • 100 g griessuiker 
  • 150 g pure chocolade 
  • 50 cl room 
  • 100 g pistaches 
  • 1 ei + 3 dooiers
 
(voor de saus)
  • 2 eetlepels instant espressokoffie 
  • 1 dl water
  • 1 theelepel zwarte peper 
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker 
  • 100 g pure chocolade in stukjes
  • 2 eetlepels boter
Bereiding: 
(voor de parfait)
Klop het ei met de 3 dooiers tot een witte, schuimige massa. Smelt de suiker met het water tot het stroperig is. Giet de stroop 
beetje bij beetje bij het eimengsel en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Smelt de chocolade au bain marie en vermeng 
ze met het eimengsel. Klop de room stijf en vermeng ze met het chocolademengsel. 
Pel de pistachenoten en hak ze grof. Vet de vormpjes in met wat olie. Bestrooi de bodem met pistachenoten en verdeel er de 
chocolademousse over. Zet tenminste 4 uur in de koelkast.
 
(voor de saus)
Breng het water aan de kook en los er de instantkoffie in op. Doe er de specerijen en de suiker bij en laat 1 minuut doorkoken. 
Haal de pan van het vuur en doe er de chocoladestukjes en de boter bij. Roer tot een gladde saus. Ontvorm de parfait vlak voor het serveren en werk af met de saus.