Home >> Recepten >> Iberische karbonade gelakt met Balsamico

Iberische karbonade gelakt met Balsamico

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 600 g karbonade
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stokken prei
  • 1 kg appelen
  • 100 g honing
  • voldoende vleesbouillon om het gebraden vlees volledig onder te dompelen
  • 1 à 2 glazen rode wijn
  • een scheut Balsamico-azijn
  • een snuifje zout
Bereiding: 
  • Kook de karbonade in de vleesbouillon op een laag vuur samen met de grof gesneden groenten, een snuifje zout, en de wijn gedurende drie uren.
  • Verwijder het bot terwijl de karbonade nog warm is.
  • Kook de appelen en maak er een puree van.
  • Laat de honing inkoken tot hij karameliseert.
  • Voeg de Balsamico-azijn toe en laat verder inkoken.
  • Voeg een klein beetje water toe en kook het mengsel tot het indikt.
  • Smeer de karbonade in met het honingmengsel en serveer met de appelpuree.

Tip

U kan de puree van appel ook vervangen door een verse tapenade van tomaat!