Home >> Recepten >> Hutsepot

Hutsepot

Ingrediënten voor 4 personen: 
• 1 hammetje
• 4 worsten
• 4 stukken dik spek
• 6 wortelen
• 6 aardappelen
• 6 ajuinen
• een kwart savooikool
• 3 stengels prei
• 500 g spruiten
• laurier en tijm
• 200 ml water
• Gentse mosterd of andere mosterd die je lekker vindt
• echte boter
• peper en zout
Bereiding: 
Snijd de groenten en aardappelen in stukken. Neem een grote pot, doe hierin flink wat boter en stoof de stukgesneden groenten aan, gekruid met peper en zout.
Voeg na enkele minuten het water toe met het laurierblad en de tijm. Voeg ook de aardappelen toe. Breng aan de kook, voeg het hammetje toe en leg er dan het dikke spek over, draai het vuur laag en laat 1,5 uur stoven: na een half uur meng je alles
even door elkaar. Bak de worsten apart in boter in een pan gaar. Doe deze daarna ook in de pot. Laat nog even sudderen en klaar.