Home >> Recepten >> Hertenfilet met ’grand veneur’-saus

Hertenfilet met ’grand veneur’-saus

Ingrediënten voor 4 personen: 
 4 herten lets
 4 appels
 340 g veenbessen
 1 ui
 2 wortelen
 100 ml room
 400 ml wildfond
 3 eetlepel rode bessengelei
 2 eetlepel suiker
 1 eetlepel bloem
 100 ml rode wijn
 scheut cognac
 snui e kaneel
 roze peperbollen
 boter
 peper & zout
Bereiding: 
De kalkoenrollade kruiden met peper en zout en afbakken in de pan. Plaats 35min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Bospaddenstoelen goed zuiver borstelen en niet al te  jn hakken, sjalotje jn snijden. Het sjalotje stoven in wat boter, paddenstoelen toevoegen en even laten bakken.
 
Voor de saus:
Blus de pan van het vlees met de bouillon en roer het aanbaksel los. Voeg de porto en de balsamico-azijn toe en laat voor de helft inkoken. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Werk de saus af met enkele klontjes ijskoude boter