Home >> Recepten >> Gratin met selder en champignons

Gratin met selder en champignons

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 plakjes Brugge kaas
  • 1 flesje bier
  • 400 g selder
  • 200 g in reepjes gesneden gekookte Brugse beenham
  • 100 g in plakjes gesneden champignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 4 eetlepels room
Bereiding: 
  • De selder snipperen en glazig garen in boter, onder het deksel.
  • De plakjes champignons toevoegen en de reepjes beenham, even laten sudderen.
  • De bereiding in een ovenschotel schikken.
  • Het bier, room en mosterd toevoegen, op smaak brengen met peper en zout.
  • Bedekken met de plakjes kaas, bestrooien met het broodkruim.
  • De ovenschotel 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C plaatsen.