Home >> Recepten >> Gemarineerde kipsaté met grote garnalen

Gemarineerde kipsaté met grote garnalen

Ingrediënten voor 4 personen: 

2 grote kipfilets

8 grote garnalen

2 ajuinen

12 el sojasaus

4 el curry

12 el citroensap

12 el sherry-azijn

24 el olijfolie

8 kerstomaatjes

Ingrediënten voor

Ingrediënten voor de karamel van wijn

100 g suiker

rode wijn

Bereiding: 
  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze in een mengsel van olijfolie, curry, citroensap, sojasaus en sherry-azijn.
  • Snijd ondertussen de ajuin in grote stukken en stoof ze.
  • Bak de garnalen.
  • Eens de kip gemarineerd is, prik je de blokjes op de spies, afgewisseld met de garnalen en de ajuin.
  • U maakt “de karamel van wijn” door de rode wijn en de suiker tot een stroop in te koken.
  • Decoreer het bord met “de karamel van wijn” en de kerstomaatjses