Home >> Recepten >> Gegrilde lendenbiefstuk

Gegrilde lendenbiefstuk

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • grof gemalen peper
  • olie
  • 4 lendebiefstukken van 200 g
  • zout het vlees na afloop

Begeleidende kruidenolie

  • l eetlepel olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 gehakt preiwit
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 takje marjolein
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • peper van de molen
Bereiding: 
  • Roer grof gemalen peper door voldoende olie en giet het mengsel over 4 lendebiefstukken van 200 g.
  • Laat het vlees zo 5 uur in de koelkast toegedekt marineren.
  • Keer het vlees af en toe om.
  • Haal het vlees uit de olie, laat het uitdruipen en grill het op de barbecue 3-6 minuten (naar smaak) aan beide kanten.
  • Zout het vlees na afloop. Serveer een saus naar keuze, aardappelen of stokbrood en groene salade.
  • Begeleidende kruidenolie: meng l eetlepel olijfolie met 2 takjes tijm, 1 gehakte sjalot, 1 gehakt preiwit, 2 takjes rozemarijn, 1 takje marjolein, 2 geplette knoflookteentjes, peper van de molen.