Home >> Recepten >> Garnalencocktail met verse Zeebrugse garnaaltjes en huisbereide cocktailsaus

Garnalencocktail met verse Zeebrugse garnaaltjes en huisbereide cocktailsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
 1 kg ongepelde grijze garnalen
 2 eieren
 2 tomaten
 1 kropsla
 4 eetlepels mayonaise
 1 eetlepel ketchup
 1 dl room
 1 eetlepel whisky
 tabasco
 1 citroen
Bereiding: 
Pel de grijze garnalen. Kook de eieren 6 à 7 min. en koel ze af onder koud stromend water. Schenk de room in een mengkom en klop deze licht op met een garde. Meng de mayonaise onder de room en voeg er de ketchup, het scheutje whisky en enkele druppels tabasco aan toe. Snij de sla in jne reepjes, halveer de eieren en snij de tomaten in blokjes. Schik in elk glas een bodem van reepjes sla, daarop wat tomatenblokjes en een royale portie garnalen. Versier met de halve eieren en lepel de cocktailsaus over de garnalen. Werk af met een schijfje citroen.