Home >> Recepten >> Fazant brabançonne

Fazant brabançonne

Ingrediënten voor 4 personen: 
• 2 kleine fazanten
• 8 stronken witloof
• 1 citroen
• Boter
• Nootmuskaat
• Peper en zout
 
Bereiding: 
1. Snijd het witloof overlangs door in 4 gelijke stukken. Verwijder het bittere hart.
2. Was het witloof in water met wat citroensap en dep het goed droog.
3. Kruid de fazant met peper en zout.
4. Schroei de fazanten dicht in een ovenvaste pan met een flinke klont boter.
5. Leg er het witloof rond en laat rondom kleuren.
6. Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat en leg er flink wat klontjes boter op.
7. Leg de fazanten op hun rug en zet ze in een matig warme oven op 160°C.
8. Overgiet de fazant en het witloof regelmatig met het braadvocht.
9. Na ongeveer 40 tot 45 minuten zal het witloof gaar zijn.