Home >> Recepten >> Everzwijnragout

Everzwijnragout

Ingrediënten voor 4 personen: 
 800 g everzwijnstoofvlees (in stukjes)
 1 sjalot
 boter (of olie)
 2 eetlepels bloem
 4 cl cognac
 2 dl wildfond
 1 pakje gedroogde boleten
 4 eetlepels aalbessengelei
 1 ui (gepeld en in grove stukken)
 1 wortel (in plakjes)
 2 teentjes kno ook (gepeld en geplet)
 10 jeneverbessen
 2 kruidnagels
 2 blaadjes laurier
 1 takje tijm
 5 dl rode wijn
 1 theelepel olijfolie
 peper & zout
Bereiding: 
Vermeng al de ingrediënten voor de marinade: de ui, wortel, kno ook, jeneverbessen, kruidnagels,
laurier, tijm, rode wijn en de olijfolie. Doe er het vlees bij. Zet afgedekt in de koelkast en laat dit een nacht marineren. Pel en snipper de sjalot. Dep het gemarineerde vlees goed droog en zeef vervolgens de marinade. Braad de stukjes vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalotsnippers bij. Roerbak 1 min. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout. Schenk er de cognac bij en laat op een vrij hoog vuur de alcohol verdampen. Blus met de wildfond en voeg er zo veel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onder staat. Doe er de gedroogde boleten bij. Dek af en laat anderhalf uur stoven.
Roer de aalbessengelei door de saus. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
 
TIP:
Serveer de ragout goed heet, met appeltjes uit de oven, gevuld met cranberry’s, en met kroketten.