Home >> Recepten >> Chocolademousse met vanillesausje

Chocolademousse met vanillesausje

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 300 g fondantchocolade
  • 4 eiwitten
  • 4 dl room
  • 200 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 200 g vanillesuiker
  • 1/2 l melk
  • 1 vanillestokje
Bereiding: 
Verwarm de suiker in de oven tot aan het smeltpunt. Klop de eiwitten op met een snuifje suiker. Gebruik een goed ontvette kom en voeg de suiker geleidelijk toe. Blijf kloppen tot de eiwitten koud zijn. Klop de room halfzacht. Smelt de chocolade au bainmarie en meng voorzichtig met de eiwitten.
Kook de melk samen met het vanillestokje.
Laat goed trekken. Klop de eierdooiers met de vanillesuiker tot een ruban. (Er vormt zich een lint wanneer je de klopper opheft.)
Voeg de melk toe en breng aan de kook.
Zeef de saus en laat afkoelen. Serveer de mousse met het vanillesausje en vers fruit.