Home >> Recepten >> Blinde vinken met bruin bier

Blinde vinken met bruin bier

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 flinterdunne kalfslapjes
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 dikke ui
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 4 blaadjes gesnipperde salie
  • 200 ml donkerbruin bier
  • 150 ml rundfond
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • boter
  • peper en zout

Tip: koop uw blinde vinken kant-en-klaar bij uw Keurslager

Bereiding: 
  • Pel en snipper de sjalot. Stoof hem glazig in een nootje boter.
  • De sjalot, de peterselie en salie mengen met het gehakt.
  • Het gehakt verdelen op de kalfslapjes, rollen en opbinden met fijn keukentouw.
  • Licht braden in boter enkele minuten, laten rusten in een gedoofde oven van 80°C .
  • De ui in ringen snijden, bakken in boter, blussen met het bruin bier, even inkoken en afwerken met een klontje boter en eventueel een beetje fond.