Home >> Recepten >> Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediënten voor 4 personen: 
 1 kg ossenhaas
 150 g verse foie gras
 50 g roomboter
 peper en zout
 2,5 dl rundfond
 1 dl rode wijn
 0,5 dl madera
 2 dl slagroom
 100 g boter
 1 eigeel
 bladerdeeg
Bereiding: 
Braad de ossenhaas 4 minuten aan in de boter en leg het vlees direct in de koelkast. Snijd de stukken foie gras op maat van de ossenhaas en zorg dat ze 3 cm dik zijn. Bak ze om en om 30 seconden in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze snel afkoelen. Snijd de afgekoelde ossenhaas in de lengte doormidden, bestrooi de delen met zout en peper en beleg deze als een stokbrood met de foie gras. Wikkel het geheel stevig in plasticfolie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Kook voor de saus de fond met de rode wijn en de madera in tot 100 ml. Voeg de slagroom toe en kook in tot 150 ml. Rol met behulp van een beetje bloem en een deegroller het bladerdeeg uit tot een lap van 20x30 cm. Leg in het midden de ossenhaas (zonder de folie) op het deeg en wikkel de deegflappen over het vlees. Plak het deeg op elkaar met water. Keer het geheel om en leg het in een braadslee. Bestrijk het deeg met eigeel en bak het geheel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.