Home >> Recepten >> Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 30 cl rundbouillon
  • 200 g boter
  • 1 ui
  • 800 g gehakt (naar keuze)
  • 4 gepelde tomaten
  • 2 teentjes look
  • verse peterselie
  • Provençaalse kruiden
Bereiding: 
  • Rol balletjes van het gehakt en bak deze lichtjes aan in de pan.
  • Zet de balletjes nadien nog 5 min. in een voorverwarmde oven (180°C).
  • Snij de gepelde tomaten in blokjes en snipper de ui en look fijn.
  • Smelt de boter, voeg de ui en look toe. Wanneer de ui glazig is, mogen ook de tomatenblokjes en balletjes toegevoegd worden.
  • Voeg de rundbouillon toe en laat inkoken.
  • Breng de saus op smaak met Provençaalse kruiden.
  • Serveer met puree of frietjes.