Home >> Recepten >> Ardense vinken met spekjes en champignons

Ardense vinken met spekjes en champignons

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 4 ardense vinken
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 2 glazen rode wijn
  • zwarte peper van de molen en fijn zeezout
  • eventueel maïzena
Bereiding: 
  • Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • De uien doormidden snijden en fijn versnijden.
  • De vinken langzaam bakken in boter tot ze licht gekleurd zijn, uien en spek toevoegen, een beetje laten sudderen met de boter.
  • Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe.
  • De rode wijn toevoegen, laten inkoken en eventueel binden met een beetje gebluste maïzena.