Home >> Recepten >> Ardeens gebraad met mosterdsaus

Ardeens gebraad met mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg Ardeens gebraad
  • 2 ajuinen, in ringen gesneden
  • 25 cl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels mosterd met zaadjes
  • 2 dl room
  • enkele klontjes boter
  • 1 eetlepel bruine fond
Bereiding: 

Verwarm de boter in een hoge pan en korst het vlees langs alle zijden bruin op een hoog vuur. Verlaag de temperatuur van het vuur met de helft en voeg de look en de ajuinen toe. Voeg opnieuw wat boter toe.
Voeg de wijn toe tot het vlees voor de helft onder staat en laat 30 minuten zachtjes pruttelen onder een deksel. Draai daarna het vlees om en laat nog eens 30 minuten verder garen met het deksel op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg bij het braadvocht de bruine fond, de mosterd en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Bind de saus met de room.
Snij het vlees in dikke plakken en drapeer er de saus over.